Livrare gratuita pentru comenzile de peste 250 lei (care nu contin legume)
Vinurile ecologice. Cateva intrebari simple

Vinurile ecologice. Cateva intrebari simple

Despre vinurile ecologice nu apucat inca sa discutam, asa ca in articolul de astazi le vom avea pe ele in prim plan. Mai ales beneficiile pe care le aduce consumul unui vin ecologic, asemenea tuturor produselor ecologice, de altfel. Te invitam sa rasfoiesti si colectia noastra cu vinuri ecologice aduse de pe toate meleagurile tarii, dar si ale Europei.



Struguri ecologici = Vin ecologic ?

Raspunsul este nu neaparat.. Daca strugurii sunt ecologici, exista posibilitatea ca vinul sa fie unul ecologic doar daca se pastreaza masurile impuse de aceasta certificare. Altfel, daca sunt adaugate diferite substante in componenta vinului, acesta nu va mai fi unul ecologic.

 

Ce inseamnă o cultura de vita de vie ecologica?

O astfel de cultura presupune sa nu se intervina cu substante chimice in tratarea daunatorilor sau pentru fertilizare. Practic, se formeaza un ecosistem frumos, natural ce isi poarta singur de grija atunci cand nu intervin anumiti factori. Stimularea culturilor de vita de vie ecologica se face prin substante naturale de tipul compostului, gunoiului. Sunt permise si substante minerale naturale, precum sulfat de cupru, dar multe dintre crame aleg sa nu foloseasca.

 

Prin ce se deosebește un vin ecologic de unul obișnuit?

Vinurile ecologice au o aroma mai fructata, mai intensa. De ce? Pentru ca veti simti adevarata savoare a strugurilor, fara nicio alta substanta adaugata care sa altereze in vreun fel naturaletea.

 

Vinurile ecologice au un termen de valabilitate la raft, de regula, mai mic decat celelalte, tocmai datorita lipsei de substante chimice. 

 

 

Ca o concluzie despre vinurile organice

 

Viticultura ecologica face parte dintr-o gandire de comuniune cu natura, de respect si admiratie. Produsele ecologice, in speta, vinurile organice vor fi savuroase si bogate in nutrienti importanti pentru corp.

 

Miscarea de ecologizare a culturilor de vita de vie este foarte dezvoltata in tari precum Franta, Italia, Spania, Germania, Portugalia.

 

Te invitam sa iti descoperi favoritul, un vin ecologic care sa iti multumeasca toate simturile.

La noi pe site vei gasi atat vinuri ecologice rosii, vinuri ecologice albe, rose, dar si spumante ecologice, Prosseco bio și vinuri bio aromatizate.

 

Cu drag,

Echipa Nasul Rosu