Livrare gratuita pentru comenzile de peste 250 lei (care nu contin legume)
Ulei de masline extravirgin Peranzana [ medalia AUR 2019/2020]

Ulei de masline extravirgin Peranzana [ medalia AUR 2019/2020]

Da, uleiul de masline extravirgin Peranzana BioOrto a castigat medalia de aur pentru sezonul 2019/2020 la o prestigioasa competitie din New York. Haideti sa vorbim un pic despre lucrurile minunate pe care cei de la BioOrto, mai ales cu ulei de masline extravirgin.

 

De unde provine?

Uleiul de masline de la BioOrto provine din Italia, de la Posta dei Colli, nu loc din apropierea parcului national Gargano. Un areal deosebit, ideal pentru o agricultura prospera.

 

Culturile de maslini din soiul Peranzana sunt protejate, intreaga agricultura practicata de BioOrto fiind una ecologica. Asadar, niciun fel de substanta nu atinge maslinele, ele fiind culese in momentul oportun, cand sunt bine coapte.

Culegerea maslinelor se face cu mana sau cu greble traditionale.

 

Obtinut prin presare la rece

Uleiul de masline extravirgin un continut ridicat de antioxidanti, iar prelucrarea sa este foarte importanta in a nu ii distruge.

Prin prelucrarea la rece a uleiului se intelege nedepasirea unei temperaturi, in cazul acesta nu se depasesc 27 grade C.

 


Cum se depoziteaza uleiul de masline?

Dupa prelucrare, uleiul de masline se depoziteaza in silozuri din otel inoxidabil in incaperi cu temperatura controlata.

Apreciere senzoriala

  • Gust

 Datorita continutului ridicat de antioxidanti, acest ulei de masline extravirgin are un gust usor amarui. Are note de legume, mai cu seama, anghinare.

Este echilibrat prin notele de final care duc catre ierburi aromatice, dandu-i un aer proaspat, totodata.

  • Culoare

Are o culoare frumoasa aurie, cu irizatii verzui.

  • Miros

Uleiul de masline extravirgin Peranzana are un miros natural de ierburi, busuioc si note de patrunjel.

 

Asocieri culinare

Este un ulei ce merge foarte bine cu legume, salate, rissoto, dar si peste, carne, fructe de mare. Pentru a nu se pierde din valoarea sa, este recomandat a se consuma crud, asa cum este, adaugand spre final sau chiar in farfurie.

 

Sunt mai multe tipuri de ulei de masline, iar ce il face deosebit pe fiecare este folosirea unui singur tip de masline. In cazul de fata Peranzana. Mai sunt si alte soiuri din care se fac uleiuri la BioOrto, de exemplu: Corantina si Ogliorola. De asemenea, exista o linie speciala de ulei, o editie limitata a lor numita GranCru in care sunt folosite fructele de la maslinii centenari ai fermei. Se vrea astfel sa se faca o legatura intre pamant si copacii seculari ce strajuiesc teritoriul.

 

Speram ca ti-a placut sa descoperi macar putin din minunatul ulei de masline extravirgin Peranzana de la BioOrto.

 

Cu drag,

Echipa Nasul Rosu