Livrare gratuita pentru comenzile de peste 250 lei (care nu contin legume)
O sare de mare bio cu 80 de minerale si oligoelemente

O sare de mare bio cu 80 de minerale si oligoelemente

Cum se formeaza sarea de mare

 

Cu siguranta am mai scris despre ea, dar sarea de mare cu peste 80 de minerale de la salinele D’es Trenc ne obliga sa facem asta.

Hai să vedem ce mai descoperim astazi despre aceasta sare de mare naturala.

Ne-am gandit sa scriem mai multe despre modul de formare a acestui tip de sare pentru ca nu este atat de cunoscut.

 

În primul rând, locul

Provine dintr-un areal geografic deosebit și anume o rezervație naturala intinsa pe zeci de hectare, situata undeva in insula Mallorca.

Fiind zona protejata, este un spatiu cu o biodiversitate deosebita, iar apa este deosebit de curata. Exista o multime de specii de pasari ce sunt protejate in acest areal, iar amplasarea salinelor in cadrul rezervatiei este facuta in mod natural.

 

Care este procesul 

Nu stiu daca ai vazut vreodata cum arata salinele pentru sarea de mare. Dar, iti pot spune ca sunt ca niste mici lacuri unde apa din mare patrunde dupa un anumit traseu. Nu e totul atat de simplu, e un proces natural, de durata. Necesita rabdare si grija. Sunt implicati mai multi factori, toti naturali. Iata cativa dintre ei:

 

  1. Iarba de mare - Pentru sarea de mare Flor de Sal d’es Trenc, mai intai de toate aflam ca apa trece printr-o zona bogata in iarba de mare. Acest aspect este un indicator pentru calitatea apei. Zone intinse din mare asigura un proces natural de curatare a apei, regleaza temperatura acesteia, favorizand si dezvoltarea biodiversitatii in zona.
  2. Canalul in care intra apa de mare este lung de 3 kilometri si are rolul de a duce apa la saline. Totodata, este un proces prin care apa se imbogateste cu minerale. Un pic mai jos in articol, vei gasi ce minerale contine acesta sare de mare naturala. Nu este adaugat absolut nimic, ci totul este lasat asa cum decide natura.
  3. Astfel, apa de mare, dupa ce a parcurs si acel canal, ajunge, in sfarsit, in saline. Aici, sub actiunea soarelui si a vantului, se intampla un proces natural de cristalizare.Dureaza cateva luni ca apa sa ajunga in punctul final, iar formarea florilor de sare, de asemenea, este un proces de durata si se intampla doar din mai pana in octombrie.
  4. Prelucrarea sarii de mare - Cred ca ai vazut si tu imagini cu acei oameni ce aduna cu niste plase, usor, cu grija, sarea formata la suprafata apei. Mentionam ca florile de sare se formeaza la suprafata, de aceea au culoarea atat de frumoasa, asemanatoare cristalelor. E foarte important acest proces, necesita rabdare si atentie. Prelucrarea doar de catre om, cu mijloace simple, contribuie la pastrarea intacta a florilor de sare. 

 

Ce minerale contine sarea de mare?

Sarea de mare obtinuta este pura, naturala. Trecand prin canal pana la saline, dar si din salinele propriu-zise, ea isi culege, in mod natural, minerale si oligoelemente.

 

Cei de la saline, ne spun ca acest tip de sare contine peste 80 de minerale si oligoelemente, o cantitate dubla de Potasiu si Calciu, dar si un aport de Magneziu de 20 de ori mai mare decat in orice alta sare de mare de pe piata.

 

Sarea aromatizata

Sarea aromatizata este sarea de mare regasita in combinatie cu alte ingrediente bio, ecologice. Se creeaza astfel varietati ce devin potrivite pentru anumite tipuri de praparate. 

 

 

De exemplu, sare de mare cu lamaie bio si lavanda provenita tot din cultura bio. Pe langa aceste doua elemente, ea mai contine si un strop de cimbru, astfel ca mixul sa fie o adevarata placere culinara. Este foarte potrivita si pentru deserturi, dar si pentru a asezona preparate din carne, legume.

Sarea de mare cu ierburi mediteraneene bio este foarte potrivita pentru preparatele cu specific mediteraneean, dar si pentru bruschette, de exemplu.

Sarea de mare cu masline negre bio este foarte potrivita pentru retetele usoare, de vara.

Vom mai scrie un articol despre potrivirea dintre tipurile de sare de mare si diverse preparate.

 

Incheiem in speranta ca ti-a fost de folos acest articol. De cand am descoperit aceasta sare de mare de la Flor de Sal d’es Trenc, am simtit ca am facut o descoperire frumoasa, aceea a unui produs alimentar sanatos si valoros.

 

Echipa Nasul Rosu