Livrare gratuita pentru comenzile de peste 250 lei (care nu contin legume)
Ceaiurile reci. Cum sa faci rapid unul acasa

Ceaiurile reci. Cum sa faci rapid unul acasa

Ceaiurile reci sunt preferate vara din mai multe motive: simtit nevoia sa ne racorim, au putine calorii, le putem face dupa propriile noastre retete, ne bucuram de vitamine, nutrienti valorosi pentru corp.Suficiente argumente? Atunci hai sa vedem cum putem face rapid un ceai rece:

Sunt doua metode prin care poti face la tine acasa un ceai rece:

 

  1. Metoda de infuzare la rece

Presupune o perioada de timp mai indelungata, unele mixuri putand fi lasate si peste noapte. Ca sa il ai dimineata rece si bun, il poti lasa direct in frigider. Un avantaj al acestei metode este acela ca, daca alegi sa adaugi si fructe taiate cubulete, le poti adauga tot de seara, iar ele isi vor lasa acolo vitamine si tot ce au mai bun.

 Asadar, ne bucuram de multe avantaje si in cazul ceaiurilor reci.

 

  1. Metoda de infuzare la cald, cu racire treptata

 

Aceasta metoda presupune ca tu sa iti faci ceaiul asa cum esti obisnuit. Doar ca dupa, nu il bei, ci il lasi la racit. Dupa ce se raceste, il poti baga la frigider sau poti adauga atunci cateva cuburi de gheata. Uneori e suficient. Adaugi, felii de lamai sau alte fructe, dupa preferinte. E o ocazie frumoasa de a ne hidrata si a ne bucura de vitamine.

Bineinteles, poti orna cu menta sau alta planta aromatica.

 

Racoritoare pentru copii

 

Speram ca te am convins sa incerci unul dintre aceste ceaiuri, mai ales intr-o zi torida de vara. Le poti pregati pentru tine, dar si pentru cei mici, avand grija la indulcirea lor si la ingredientele folosite. Poti face mixuri cu fructe de sezon, fructele lor preferate si astfel, veti avea in frigider o bautura rece, dar sanatoasa.

 

Atentie la ingrediente

 

Da, mare atentie la ingrediente. Noi iti recomandam sa alegi acele produse care sunt organice, bio. In felul acesta, ai siguranta ca plantele din ceai nu au fost stropite cu substante chimice. Care ar mai fi avantajele si scopul, pana la urma, daca vom face infuzie din niste plante cu urme de chimicale. 

Certificarea ecologica a ceaiurilor organice presupune controale stricte, ce asigura calitatea culturilor din care provin.

 

Concluzie

Noi ne gandim sa aducem aceste ceaiuri organice reci cat aproape in activitatile zilnice, sa avem mereu la indemana ceva sanatos si racoritor.

Te invit pe site sa descoperi colectia de ceaiuri bio si sa ne spui care e preferatul tau.Daca nu ai inca unul, e un motiv bun sa le descoperi.