Politica de confidenţialitate privind protecția datelor cu caracter personal

Informații generale

Nasul Rosu S.R.L., cu sediul social in judetul Prahova, sat Palanca, strada Principala, nr. 19A, comuna Rifov, cod postal 107503, inscrisa la Registrul Comertului sub numarul nr. J29/1421/2014, cod de inregistrare fiscala RO33750688, a elaborat aceasta politica pentru a va informa referitor la conditiile in care colectam, procesam, utilizam si protejam datele dvs. cu caracter personal.

Prezenta sectiune, denumita in continuare “Politica de Confidentialitate”, descrie drepturile dvs. referitoare la protectia datelor cu caracter personal, modalitatea prin care acestea se exercita si canalele de comunicare prin care puteti intra in legatura cu noi pentru raportarea oricarei abateri de la Politica sau in cazul in care aveti intrebari.

Pentru orice intrebari sau solicitari legate de modul in care datele dumneavoastra sunt utilizate, precum si daca doriti sa va furnizam informatii suplimentare cu privire la prelucrarea acestora, va rugam sa ne contactati in scris pe adresa de e-mail: contact@nasulrosu.ro sau prin posta ori curier, la sediul social.

Informatiile prezentate in cuprinsul acestei sectiuni sunt importante. Va recomandam sa le cititi cu atentie.

1. Politica de Confidetialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Scopul acestei Politici de confidentialitate este sa va explice ce date prelucram, de ce le prelucram si in ce modalitate, precum si drepturile dvs. in temeiul Regulamentului general privind protectia datelor, denumit in continuare “GDPR” (Regulamentul UE 2016/679) si a Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cu privire la datele cu caracter personal pe care le colectam, Nasul Rosu SRL este “operator de date”, adica entitatea care stabileste scopurile pentru care si mijloacele prin care datele cu caracter personal sunt prelucrate.

Prin vizitarea site-ului sau prin interactiunea cu noi prin orice mijloc si/sau prin intermediul oricarui canal de comunicare (e-mail, telefon, retele de socializare etc), sunteti de acord cu aceasta Politica de confidentialitate si consimtiti inclusiv la utilizarea datelor dvs. in scopuri publicitare sau de marketing, asa cum am descris mai jos in sectiunile dedicate.

Daca nu sunteti de acord cu cele descrise in prezenta Politica de Confidentialitate, va rugam sa nu utilizati serviciile sau produsele noastre.

2. Persoana vizata

Potrivit Regulamentului (UE) 679/2016 (”GDPR”), in momentul in care accesati site-ul nostru aveti calitatea de „persoana vizata”, adica o persoana fizica identificata sau identificabila.

3. Respectarea principiilor reglementate de GDPR

Nasul Rosu S.R.L. se angajeaza sa respecte legislatia in materia protectiei datelor cu caracter personal. Principiile reglementate de GDPR sunt:

  • Legalitatea si transparenta: Nasul Rosu S.R.L. se angajeaza sa prelucreze datele dvs. in concordanta cu prevederile Regulamentului. Suntem transparenti cu modalitatea de prelucrare a datelor dvs. si va vom aduce la cunostinta orice modificare in politica noastra cu privire la protejarea datelor cu caracter personal.
  • Dreptul de a fi informat: Va oferim posibilitatea de a analiza, modifica sau sterge datele cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat. De asemenea, va asiguram ca datele dvs. sunt corecte, complete si actualizate. In cazul in care constatati ca acestea nu respecta una dintre aceste caracteristici, va stam la dispozitie pentru a face modificarile necesare.
  • Scopul prelucrarii: Datele cu caracter personal vor fi utilizate exclusiv in scopuri compatibile cu GDPR.
  • Securitatea datelor: Prelucrarea datelor personale este efectuata in conditii de siguranta, care includ protectia impotriva prelucrarii neautorizate sau ilegale si impotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorarii accidentale, prin luarea de masuri tehnice sau organizatorice corespunzatoare. Astfel, la nivelul organizatiei exista sisteme de securitate si criptare ce asigura un nivel de protectie rezonabil. In acest scop, luam toate masurile de precautie necesare, avand in vedere natura datelor cu caracter personal si riscurile legate de prelucrarea datelor, pentru a mentine securitatea datelor si, in special, pentru a preveni denaturarea, deteriorarea sau accesul neautorizat al tertilor (protectia fizica a locatiei, proceduri de autentificare cu acces personal, securizat prin identificatori si parole confidentiale, un jurnal de conectare, criptarea anumitor date etc.). Cu toate acestea, va rugam sa aveti in vedere ca orice pagina web poate prezenta disfunctionalitati ce exced capacitatea de previzionare a operatorului.

4. Ce drepturi are persoana vizata?

Va rugam sa retineti ca aveti dreptul, in orice moment, sa solicitati de la Nasul Rosu S.R.L. urmatoarele:

a) Accesul la informatiile dvs. cu caracter personal. Puteti transmite o solicitare prin care sa ne intrebati ce date cu caracter personal despre dvs. sunt folosite si sa solicitati accesul la aceste date cu caracter personal. De asemenea, aveti dreptul de a cunoaste scopurile prelucrarii, categoriile de date cu caracter personal pe care le detinem, partile sau categoriile de parti cu care datele tale cu caracter personal sunt partajate, perioada de pastrare a datelor, precum si sursa datelor.

b) Dreptul de a solicita o copie a informatiilor cu caracter personal pe care le detinem. Ne puteti contacta la adresa contact@nasulrosu.ro.

c) Dreptul de a solicita rectificarea datelor introduse gresit. Ne puteti contacta in orice moment pentru a ne aduce a cunostinta situatiile in care informatiile dvs. cu caracter personal nu sunt corecte si actualizate. De asemenea, puteti cere Nasul Rosu S.R.L. sa corecteze sau sa elimine informatiile considerate inexacte sau invechite.

d) Dreptul de a solicita stergerea informatiilor cu caracter personal. Ne puteti cere sa oprim prelucrarea sau chiar sa stergem informatiile cu caracter personal pe care le detinem despre dvs. In cazul in care informatiile cu caracter personal sunt necesare pentru indeplinirea unei obligatii contractuale a Nasul Rosu S.R.L., Societatea noastra ar putea fi incapabila sa indeplineasca aceasta obligatie contractuala. De asemenea, daca informatiile dvs. cu caracter personal sunt necesare pentru ca Societatea noastra sa respecte anumite obligatii legale (de ex. legislatia fiscala), cererea dvs. nu poate fi indeplinita.

e) Dreptul de a restrictiona accesul Nasul Rosu S.R.L. si/sau al tertilor la datele dvs. privind anumite procese sau in totalitate. Daca ati contestat exactitatea datelor sau nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar acestea sunt solicitate de dvs. pentru stabilirea, exercitarea sau apararea cererilor legale sau ati obiectat fata de prelucrarea efectuata pe baza motivelor pe care Nasul Rosu S.R.L. le considera legitime, aveti dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii informatiilor cu caracter personal.

f) Dreptul de a depune o obiectie impotriva modului in care gestionam datele dvs. Aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor cu caracter personal care se bazeaza pe un temei legal pe care Nasul Rosu S.R.L. il considera legitim. In plus, aveti dreptul de a va opune in orice moment prelucrarii datelor cu caracter personal in scopuri de marketing direct, incluzand profilarea in masura in care este legata de marketing direct.

g) Dreptul de a solicita transferul datelor catre un alt operator de date (dreptul la portabilitate).

h) Dreptul de a va adresa justitiei pentru apararea drepturilor si a intereselor dvs. sau de a depune o plangere in fata unei Autoritati de Supraveghere. In cazul in care nu sunteti multumit de modul in care colectam sau folosim informatiile tale cu caracter personal, aveti dreptul sa depuneti o plangere formala la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, accesand pagina http://www.dataprotection.ro/.

5. Care sunt datele cu caracter personal pe care le prelucram?

Colectarea datelor cu caracter personal se face in mod direct de la dumneavoastra, astfel incat puteti controla natura si tipul informatiei pe care ne-o oferiti.

Produsele si serviciile noastre presupun interactiunea cu website-ul nostru: https://www.nasulrosu.ro/ si implicit creearea unui cont de utilizator.

Cand va creati un cont pe https://www.nasulrosu.ro/ne transmiteti in primul rand adresa de e-mail. Ulterior, aveti posibilitatea de editare a contului dvs prin adaugarea numelui si prenumelui, iar daca doriti sa comandati produse prin intermediul website-ului, aveti obligatia de a adauga informatii suplimentare, precum: adresa de livrare, adresa de facturare, numar de telefon, informatii de plata etc.

6. Unde si pe ce perioada sunt stocate aceste date?

Pastram datele cu caracter personal pe care le colectam in medii sigure. Informatiile cu caracter personal sunt protejate de accesul, divulgarea, utilizarea, modificarea sau distrugerea neautorizata de catre orice organizatie sau persoane fizice.

Datele prelucrate sunt stocate in sediile si sistemele IT ale Nasul Rosu S.R.L., dar uneori este posibil sa stocam datele pe serverele furnizorilor nostri de servicii de incredere.

Datele cu caracter personal vor fi stocate exclusiv pe perioada necesara indeplinirii scopului, dar nu mai mult de 5 ani de la incetarea contractului sau de la ultima interactiune cu noi. In anumite situatii, legea impune o durata mai mare de stocare, situatie in care vom fi obligati sa actionam ca atare.

Ulterior, datele sunt sterse, distruse sau transformate in date anonime, in conformitate cu prevederile legale si Politicile noastre de retentie a datelor cu caracter personal.

7. Scopurile in care colectam date cu caracter personal

Datele cu caracter personal cu privire la utilizatorii Site-ului vor fi prelucrate in conformitate cu Regulamentul si vor fi utilizate de catre NASUL ROSU S.R.L. in urmatoarele scopuri:

a. prelucrarea si expedierea comenzilor de produse, precum si prestarea serviciilor comandate;

b. informarea utilizatorilor cu privire la statusul comenzilor plasate, prin telefon si prin mesaje transmise prin e-mail;

c. facturarea produselor si serviciilor comandate;

d. evaluarea produselor si serviciilor oferite;

e. de marketing direct, respectiv informare prin mesaje transmise prin e-mail (e.g., newsletter), promotii, concursuri sau orice alte actiuni de marketing desfasurate de catre NASUL ROSU S.R.L. si de partenerii sai, numai in masura in care persoana vizata si-a exprimat acordul expres si neechivoc pentru prelucrarea e-mail-ului si/sau telefonului in acest scop;

f. crearea sau analizarea de profiluri (e.g, utilizand informatiile din istoricul tranzactional, preferinte exprimate, etc.) asupra utilizatorilor, fie pentru imbunatatirea produselor/serviciilor NASUL ROSU S.R.L., fie pentru a oferi o promovare personalizata/generala de catre NASUL ROSU S.R.L. si/sau de catre partenerii NASUL ROSU S.R.L., pentru efectuarea de activitati de marketing direct;

g. realizarea de activitati de marketing targetat in cadrul platformelor de social media (i.e., Facebook) si in cadrul motorului de cautare (i.e., Google);

h. realizarea de activitati de marketing sau publicitate de tip general, precum si activitati de fidelizare a utilizatorilor, precum si realizarea de sondaje;

i. efectuarea de studii de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentului consumatorului;

j. prelucrarea si solutionarea de catre NASUL ROSU S.R.L. a cererilor, intrebarilor si reclamatiilor adresate;

k. generarea de rapoarte/analize cu privire la activitatea business-ului NASUL ROSU S.R.L., cu scopul de facilita efectuarea managementului operational, precum si cu scopul de analiza performanta sau non-performanta business-ului NASUL ROSU S.R.L.;

l. efectuarea unor activitati de colectare debite si/sau recuperare creante sau de gestionare (i.e., fie direct, fie prin terti contractori) unor astfel de activitati, cu privire la produsele detinute de catre utilizatori neplatitori;

m. arhivarea documentelor care se incheie cu privire la relatia dintre dumneavoastra si NASUL ROSU S.R.L.;

n. solutionarea litigiilor, investigatiilor sau oricaror altor petitii/plangeri la care NASUL ROSU S.R.L. este parte;

o. pentru a ne conforma unor dispozitii legale;

p. pentru a diagnostica problemele serverului, pentru a administra site-ul si a verifica daca functioneaza corect;

q. pentru a ne apara impotriva atacurilor cibernetice;

Datele sunt prelucrate in baza consimtamantului dvs., a interesului nostru legitim sau in temeiul conformarii cu anumite dispozitii legale.

8. Cookie-uri

Pentru mentinerea site-ului nostru si pentru a asigura functionalitatea acestuia in mod corespunzator, Nasul Rosu S.R.L. utilizeaza tehnologia cunoscuta in general sub numele de „cookie-uri”. Cookie-urile sunt fisiere mici pe care le trimitem pe calculatorul dvs. si le putem accesa mai tarziu. Acestea pot fi temporare sau permanente si utilizeaza, de exemplu, tehnologia JavaScript sau Flash. Datorita cookie-urilor de pe site-ul nostru puteti cauta fara dificultate si va putem arata rezultatele relevante pentru dvs. Fisierele cookie de pe site-ul Nasul Rosu S.R.L. ne arata ce va intereseaza pe dvs. si pe alti vizitatori, ceea ce ne ajuta sa imbunatatim utilizarea acestuia pentru toti clientii.

Cele mai uzuale cookie-uri sunt urmatoarele:

• Strict necesare - acestea sunt necesare pentru a asigura ca site-ul web functioneaza eficient dintr-o perspectiva tehnica.

• Cookie-uri functionale - acestea ajuta la imbunatatirea experientei, memorand alegerile dvs.

• Cookie-uri de performanta - aceste cookie-uri sunt folosite pentru a masura modul in care clientii navigheaza pe site-ul nostru web si a afla ce performanta avem.

• Cookie-uri de re-directionare - aceste cookie-uri sunt utilizate pentru a ajuta Nasul Rosu S.R.L. sa plaseze anunturi publicitare in alte pagini web pe care clientul le viziteaza, sau sa evite plasarea de anunturi publicitare pentru un client care cunoaste deja Nasul Rosu S.R.L. Verificati cu echipa digitala/de marketing locala in detaliu cum sunt folosite aceste cookie-uri.

• Plug-in-uri de social media - aceste cookie-uri sunt folosite pentru a conecta clientii nostri la canalele de social media. Dupa aceea, informatiile furnizate de cookie pot fi utilizate in diferite moduri.

Cookie-urile stocate pe calculatorul dvs. pot fi accesate atunci cand vizitati site-ul nostru web sau deschideti un e-mail pe care vi-l trimitem. Daca doriti sa stergeti cookie-uri care sunt deja in calculator, consultati instructiunile browserului dvs. apasand pe „Help” in acelasi meniu al browser-ului.

Nasul Rosu S.R.L. prelucreaza cookie-uri numai cu acordul dvs. Pentru a retrage acordul sau a fi de acord cu utilizarea cookie-urilor, efectuati setarile adecvate in browser. Cu toate acestea, unele din caracteristicile site-ului nostru nu pot functiona fara cookie-uri. Cerand acest acord, vom prezenta scopul pentru care acest tip de informatii despre dvs. vor fi prelucrate si va vom informa despre drepturile dvs.

9. Alte site-uri web

Site-ul web Nasul Rosu S.R.L. pot contine link-uri catre si de la site-uri web terte. Aceasta Politica se aplica numai acestui site web, asa incat atunci cand va transferati catre alte site-uri web trebuie sa cititi politicile de confidentialitate ale acestora.

10. Marketing

Nasul Rosu S.R.L. ar dori sa va trimita informatii despre produsele si serviciile noastre. Cu toate acestea, putem trimite astfel de materiale de marketing numai daca optati pentru acestea. Retineti ca, daca ati consimtit sa primiti mesajele noastre de marketing, puteti oricand opta sa nu le mai primiti.

Nasul Rosu S.R.L. isi rezerva dreptul de a modifica aceasta Politica de confidentialitate in orice moment, prin afisarea pe site-ul https://www.nasulrosu.ro/.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri cu privire la modul in care datele dvs. sunt prelucrate de noi sau daca doriti sa va exercitati unul dintre drepturile indicate mai sus cu privire la datele pe care le detinem, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail: contact@nasulrosu.ro sau sa ne transmiteti o solicitare in scris, prin posta sau curier, la urmatoarea adresa: str. Pincipala nr. 19A, sat Palancea, com. Rifov, jud. Prahova.